Crna hronika

Baranin nožem napadnut u blizini suda

Autor Vasilisa Grgurević Izvor CdM

Baranin P.K je u utorak 10.septembra, kako se navodi u izjavi koju je dao policiji, u podne imao zakazano suđenje u svojstvu svjedoka povodom tog slučaja. Došao je na ročište, ali je ono bilo otkazano iz razloga jer se nije pojavio jedan od učesnika suđenja.

Izvor: mondo.me

“Kada sam izašao iz zgrade suda oko 12.10 časova lice M.Ć. kada sam silazio niz stepenice mi je rekao “Ti si sledeći”. Ja sam nastavio kretanje prema vozilu koje se nalazilo iz zgrade Osnovnog državnog tužilaštva kojom prilikom sam primijetio da me M.Ć. prati i drži nož u ruci. Dolazim do vozila koje je bilo parkirano iza zgrade suda naspram Centra za socijalni rad, M.Ć kreće u pravcu mene, ja se okrećem i vidim da zamahuje nožem u pravcu mog stomaka. Da me ne bi povrijedio pružam ruku, pa mi M.Ć. nožem nanosi povrede u predjelu desne ruke”, tvrdi P.K, kako prenosi CdM.

Tu, kako navodi, gubi ravnotežu i pada na asfalt, a M.Ć. ponovo nožem zamahuje u njegovom pravcu.

“U strahu za svoj život branim se na način što podižem noge u vis prema njemu da mi ne bi prišao tijelu, gdje on tada ponovo zamahuje i nanosi mi povrede u predjelu lijeve noge iznad članka sa prednje strane”, kazao je ovaj Baranin.

Tada počinje da viče i poziva u pomoć.

“Tu prilaze neki ljudi, a M.Ć. vidjevši te ljude daje se u bjekstvo u pravcu grada, kojom prilikom sudski policajci kreću za njim gdje se on oglušava o njihove naredbe da stane. Bježi, ali ga oni ubrzo sustižu. Ja tada prilazim policajcima kako bi ih obavijestio o čemu se radi- da sam napadnut i da lice kod sebe ima nož”, ističe P.K.

Njemu je pomoć ukazana u barskoj bolnici, a ljekari su mu konstatovali povredu nožem i posjekotinu iznad skočnog zgloba lijeve noge dužine oko dva centimetra i manju ranicu na kažiprst desne ruke.

“Strahujem za sebe i za svoju porodicu jer ovo nije prvi put da imam problema sa ovim licem, kako ja tako i kompletno naselje”, naveo je P.K.

Policija je obaviještena da je toga dana preko puta suda došlo do narušavanja javnog reda i mira-da je došlo do sukoba između dvije osobe, od kojih je jedna drugoj nanijela manju posjekotinu u predjelu noge.

“Policija je uradila sve što je bilo u njenoj nadležnosti. Povrijeđenom je ukazana pomoć. Obaviješten je tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo kao nanošenje lake tjelesne povrede. M.Ć. je tog dana uhapšen”, kazali su CdM-u iz policije.