Crna hronika

IBRAHIMOVIĆEV ADVOKAT TRAŽIO POTVRDU OPTUŽNICE KAKO BI POSTUPAK ŠTO PRIJE POČEO

Autor Vasilisa Grgurević

U Višem sudu u Podgorici danas je održano ročište za kontrolu optužnice, protiv okrivljenog Dina Ibrahimovića, zbog ubistva Edmonda Mustafe u Baru.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Advokat Damir Lekić, branilac Dina Ibrahimovića koji je okrivljen zbog ubistva Edmonda Mustafe u Baru, predložio je danas na ročištu za kontrolu optužnice u Višem sudu u Podgorici da se optužnica potvrdi.

Lekić je to tražio kako bi postupak što prije počeo i kako bi, naveo je, ukazali kao odbrana na sve okolnosti koje su vezane za ovaj događaj.

Državna tužiteljka Irena Burić u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, predložila je da se optužnica potvrdi jer se zasniva na pravno valjanim dokazima, personalnim i materijalnim.

Edmond Mustafa ubijen je 27. februara ove godine u jutarnjim satima na uglu Ulice popa Dukljanina i Ulice maršala Tita u Baru.

Prema navodima optužnice, Dino A. Ibrahimović, iz Bara, je 27. februara 2024. godine, oko 09,20 časova, u ulici Popa Dukljanina, u Baru, sa umišljajem lišio života oštećenog Edmonda Mustafu, i neovlašćeno nosio vatreno oružje, djelove oružja i municiju i to automatsku pušku marke „Tabuk", kalibra 7,62x39 mm, fabričkog broja 7004257, dva okvira automatske puške, i puščanu municiju - 28 komada metaka kalibra 7,62 x 39 mm, čija je nabavka, držanje i nošenje zabranjeno građanima odredbom člana 5 stav 1 u vezi člana 4 stav 2 tačka 2 Zakona o oružju, pri čemu je bio svjestan svojih djela i htio je njihovo izvršenje. Na način što je prišao oštećenom Mustafa Edmondu, i iz navedene automatske puške ispalio više projektila u njega, a zatim je, nakon što je oštećeni pao na betonsku podlogu, prišao i ponovo ispalio u njega više projektila, usljed čega je oštećeni zadobio povrede od kojih je, usled iskrvarenja, nastupila smrt.

Čime je izvršio krivično djelo ubistvo iz člana 143 Krivičnog zakonika Crne Gore, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 4 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, piše u optužnici.