Crna hronika

Potvrđena optužnica protiv bivšeg menadžmenta "Plantaža"

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Bivšem menadžmentu državne kompanije "13. jul - Plantaže" sudiće se zbog sumnje da su oštetili tu kompaniju za oko 384.000 eura i u istom iznosu pribavili protivpravnu korist kompaniju "OMP Engineering".

Izvor: YouTube Print Screen

To je odlučilo Vijeće Višeg suda u Podgorici, koje je potvrdilo optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv: Veselina Vukotića, Verice Maraš, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića i Boža Mihailovića, kako pišu Vijesti.

Terete ih za zloupotrebu službenog položaja, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

"Vijeće Višeg suda u Podgorici je, rješenjem Kvso br. 10/23, od 2. septembra ove godine, potvrdilo optužnicu, Kt-S br. 151/22, od 2. marta 2023. godine, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv sada optuženih V.V., Đ.R., S.Š., D.P., B.M., i V.M., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, za koje je propisana kazna zatvora od dvije do deset godina", navodi Radonjić.

"U postupku koji je prethodio podizanju optužnice, na nivou osnovane sumnje, je utvrđeno da su optuženi, u periodu od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine, u Podgorici, kao odgovorna lica u oštećenom privrednom društvu '13. Jul-Plantaže' AD, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost u postupku zaključenja očigledno štetnog vansudskog poravnanja, sa privrednim društvom 'OMP-Engineering' DOO, pa su mu tako, usljed djelimičnog izvršenja očigledno štetnog poravnanja, pribavili protivpravnu imovinsku korist, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu u visini od 384.672,40 eura", saopštio je Radonjić.