Crna hronika

NA ŽABLJAKU UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA NAPAD NA POLICAJCA

Autor Vasilisa Grgurević

Podgoričanin A.P. (19) lišen je slobode na Žabljaku zbog sumnje da je napao policijskog službenika, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici žabljačke policije su 24. avgusta oko 01.35 časova, prilikom obilaska užeg gradskog jezgra, tokom izvođenja preventivnih aktivnosti iz nadležnosti policije, primijetili da na Trgu durmitorskih ratnika više lica narušava javni red i mir verbalnom raspravom, a nakon toga i guranjem.

"Policijski službenici su ovim licima izdali upozorenje, a onda i naređenje da prekinu sa svađom i odlože staklene flaše koje su držali u rukama, međutim, ova lica su se oglušila o navedeno naređenje i nastavila sa guranjem, nakon čega je jedno od njih zadalo udarac flašom u predjelu glave drugom licu, a potom i policijskom službeniku, nakon čega se dao u bjekstvo.

Ovo lice je sustignuto od strane policijskih službenika, identifikovano - A.P. (19) iz Podgorice i lišeno slobode", navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je kvalifikovao krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

"On je uz krivičnu prijavu priveden na dalju nadležnost postupajućem tužiocu, dok policija preduzima dalje mjere i radnje u odnosu na cjelokupni događaj, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti i eventualne odgovornosti ostalih učesnika koji su identifikovani", zaključuje se u saopštenju.