Crna hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKA, ŠARIĆA, ZVICERA I JOŠ 16 OSOBA ZA ČETIRI UBISTVA U GRČKOJ

Autori danas.rs Vasilisa Grgurević

Optuženi se terete za ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u januaru 2020. u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića u julu 2020. na Krfu. Kao organizatori zločina označeni su Veljko Belivuk, Darko Šarić i Radoje Zvicer, crnogorski državljanin.

Izvor: Kurir/Zorana Jetvić

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv 19 osoba, među kojima su Veljko Belivuk, Darko Šarić i Milovan Zdravković, zbog sumnje da su organizovali i izvršili teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Pored navedenih, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Ratka Živkovića, Stefana Andrejića, Dragana Tomića, Marka Petkovića, Vladimira Mandića, Slobodana Vujačića, Nataše Dedić, Blagoja Gašića, Nebojše Jankovića, Vladimira Vojnovića, Dušana Jovanovića, Radeta Stojićevića, Filipa Kneževića, Milinka Brašnjovića, Marka Stankovića i Miloša Jevrića koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz čl 346 KZ i dva krivična djela teško ubistvo iz čl 114 KZ.

Za sedam optuženih lica je predloženo suđenje u odsustvu i to: Milošu Jevriću, Milovanu Zdravkoviću, Ratku Živkoviću, Stefanu Andrejiću, Blagoju Gašiću, Filipu Kneževiću i Marku Stankoviću dok je za 12 okrivljenih predloženo produženje pritvora.

Tužilaštvo je predložilo suđenje u odsustvu za sedam osoba, dok je za 12 optuženih predloženo produženje pritvora. Optužnica je rezultat saradnje pravosudnih organa Srbije i Grčke, a predata je Višem sudu u Beogradu na potvrdu.