Crna hronika

PODGORICA: UHAPŠEN MILJAN BOŠKOVIĆ, OSUMNJIČEN ZA UBISTVO BIVŠE SUPRUGE

Izvor Vijesti

Iz Uprave policije (UP) je zvanično saopšteno da je M. B. (37) uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Izvor: MONDO/ MILICA MRVALJEVIĆ

Podgoričanin Miljan Bošković (37) uhapšen je zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu B. P. (33) u podgoričkom naselju Masline, saopšteno je "Vijestima" iz policije.

Iz Uprave policije (UP) je zvanično saopšteno da je M. B. (37) uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Kako je saopšteno, sumnja se da je M.B. (37), danas oko 15.20 časova upotrebom hladnog oružja – noža, ubio bivšu suprugu u naselju Masline, nakon verbalnog sukoba.

"Policija je odmah nakon prijave događaja uspostavila blokadu šireg lica mjesta iz razloga što se izvršilac nakon počinjenog krivičnog djela dao u bjekstvo, gdje je u veoma kratkom roku lociran i lišen slobode. Na licu mjesta je uz prisustvo višeg državnog tužioca, izvršen uviđaj, te je pronađeno hladno oružje za koje se sumnja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Iz UP su kazali da će M. B. uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Napomenuli su da je protiv M.B. bivša supruga koju je ubio podnijela prijavu policiji 1. avgusta zbog prijetnji koje joj je uputio.

"Policijski službenici su tada, odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti te ovo lice doveli u službene prostorije, od njega prikupili obavještenja i sa događajem upoznali tužioca koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv njega su policijski službenici tada podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 36 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i on je lišen slobode", piše u saopštenju.

"Osim toga, policijski službenici su izvršili i pretres stana i drugih prostorija koje on koristi u naselju Konik, kojom prilikom nijesu pronađeni predmeti i tragovi koji potiču iz krivičnog djela. Nakon privoda ovog lica kod sudije za prekršaje izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara koju je danas prekršio i počinio navedeno krivično djelo", dodaje se.

"Osim ove prijave, u prethodnom periodu oštećena osumnjičenog nije prijavljivala policiji, odnosno, nema registrovanih krivičnih djela iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore – nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici počinjenih na njenu štetu", zaključuje se u saopštenju.