Crna hronika

BUDVA: Maloljetnik iz Srbije osumnjičen da je teško povrijedio vršnjaka

Autor Milica Mrvaljević

Sedamnaestogodišnjak iz Srbije uhapšen je zbog sumnje da je na plaži u Budvi nanio teške povrede vršnjaku iz Nikšića.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"Budvanskoj policiji je prijavljeno od strane medicinskih radnika u Hitnoj medicinskoj pomoći Budva da se na ukazivanje ljekarske pomoći javilo maloljetno lice staro 17 godina iz Nikšića. Njemu su konstatovane teške tjelesne povrede. Policijski službenici su došli do saznanja da je ovo lice fizički napadnuto od strane drugog lica na plaži Mogren I", saopštila je Uprava policije.

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je, nakon uvida u spise predmeta, kvalifikovao krivično djelo teška tjelesna povreda.

"Nakon više sprovedenih mjera i radnji iz nadležnosti policije, dobijenih obavještenja od oštećenog, izvršenih terenskih provjera, uvida u više video nadzora, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su identifikovali lice za koje se sumnja da je oštećenom nanio povrede, a riječ je o maloljetniku starom 17 godina iz Republike Srbije. Po nalogu postupajućeg tužioca on je lišen slobode i biće u zakonskom roku uz krivičnu prijavu priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju.