Crna hronika

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVA SPAHIĆA I HODŽIĆA

Izvor Vijesti

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv okrivljenog Radoja Zvicera, koji se tereti za likvidaciju Damira Hodžića i Adisa Spahića sredinom oktobra 2020. godine u Spužu.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Optužnicom je predstavljeno da je Zvicer je krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića jer je smatrao da je kao jedan od bliskih saradnika prethodno ubijenog Alana Kožara, znao gdje je ovaj skrivao novac i drogu.

"Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću, Draganu Kneževiću, Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda - netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, Milo Radulović i Damir Hodžić “, navodi se u optužnici.

Hodžića je 14. oktobra 2020. godine do mjesta Stanjevića rupa pored Spuža dovezao zet Adis Spahić koji je tog dana ubijen.

Na optužnici pored Zvicera, Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka nalaze se i Marko Miljković, Ratko Živković, Nebojša Janković, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čolaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko i Bojan Bešović.

Advokat Zoran Piperović, branilac okrivljenog Zorana Lazovića, kazao je da se nakon potvrđivanja optužnice vidi kako su u Crnu Goru ušli Belivuk i Miljković. “Treba li što dodati o ovome što se danas desilo u Višem sudu? Viši sud je potvrdio moje navode o skandaloznoj odluci Vrhovnog suda o produženja pritvoru Zoranu Lazoviću. I sve do kraja oglio. Sada neka građani Crne Gore vide svu istinitost Vrhovnog suda koje u rješenju tvrdi da je zločin počinjen nakon što ih je tobože pustio Zoran Lazović da uđu Crnu Goru u januaru 2021. godine. Sad se vidi i kako su ušli u državu. Bruka da ne može biti veća. Hoće li se ko oglasiti? Ima li udruženja sudija, NVO i ostalih moralista”, zapitao se advokat Zoran Piperović.