Crna hronika

RADOVIĆ O PRESUDI U SLUČAJU "DRŽAVNI UDAR": Niko nije imao uticaj na moju presudu

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Na navode da je neko uticao na njega prilikom donošenja presude odgovara...

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Zoran Radović odbacuje optužbe dijela opozicije i javnosti da je neko uticao na njega da donese oslobađajuću presudu za "državni udar", kako pišu Vijesti.

Andrija Mandić, Milan Knežević i ostali oslobođeni su 12. jula optužbi u predmetu poznatom kao "državni udar", odnosno pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Dva mjeseca nakon što je izabran, Radović u prvom razgovoru za medije - za Televiziju Vijesti ističe da je situacija u Specijalnom odjeljenju Višeg suda alarmantna, jer imaju 155 neriješenih predmeta, a očekuje se da će do kraja godine da dobiju veći broj optužnica, od čega i složene za ratne zločine.

Kazao je i da su razočarani jer su samo dva od 29 predloga za izmjenu Zakonika o krivičnom postupku (ZKP) došla do Skupštine.

"Dobro zapamtite ovog čovjeka - on je izdao državne interese". Ovim riječima portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić targetirao je Radovića nakon što je u ponovljenom postupku oslobodio optužene u predmetu "državni udar".

Slične reakcije su se nizale, a Radović kaže da je navikao na ovakve optužbe.

Na navode da je neko uticao na njega prilikom donošenja presude odgovara...

"Naravno da nije bilo uticaja na mene prilikom donošenja presude. Svjedoci smo dugi niz godina da akteri političkog života olako daju neke izjave a lako se može zaključiti da su one za unutar političku upotrebu", rekao je Radović za TV Vijesti.