Crna hronika

KATNIĆ OPET ŠTRAJKUJE GLAĐU

Autori TV E Anđela Vukčević

U Spužu je smršao više od 30 kilograma i u lošem je zdravstvenom stanju.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić od 14. jula je ponovo stupio u štrajk glađu, iz protesta zbog, po njemu nezakonite, odluke Vrhovnog suda Crne Gore koji je prihvatio prijedlog specijalnog tužioca Miloša Šoškića o produženju pritvora za dodatna tri mjeseca, saznaje Televizija E.

Istom odlukom Vijeće Vrhovnog suda kojim je predsjedavala Vesna Vučković produžilo je pritvor, osim Milivoju Katniću, i Zoranu Lazoviću.

“Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Vesne Vučković kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Ane Vuković kao članica vijeća produžilo je pritvor okrivljenom Z.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, a M.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore”, saopštio je Vrhovni sud 12. jula.

Kako je otkrio u autorskom tekstu istraživački novinar Šeki Radončić, specijalni tužilac Miloš Šoškić je u Prijedlogu za produženje pritvora, kao jedan od razloga, naveo i navodni uticaj Milivoja Katnića na novinare. Pri tom je, prenosi TV E, tužilac Šoškić targetirao pet novinarki i novinara, Draška Đuranovića, Tamaru Nikčević, Kaćušu Krsmanović, Darka Šukovića, Samira Rastodera, kao i nagrađivanog pisca i dobitnika Njegoševe nagrade Milorada Popovića da su ostvarivali koomunikacije sa Katnićem.

Prema informacijama Televizije E, Milivoje Katnić, koji je lišen slobode 14. aprila, u Istražnom zatvoru u Spužu je smršao više od 30 kilograma i u lošem je zdravstvenom stanju.