Crna hronika

LAZOVIĆEVA ODBRANA ĆE TRAŽITI SASLUŠANJE BELIVUKA, MILJKOVIĆA...

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Pitao je i zašto nije saslušan šef beogradske policije Veselin Milić.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Odbrana uhapšenog policijskog funkcionera Zorana Lazovića tražiće da se u tom predmetu, kao svjedoci, saslušaju Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali i funkcioner srpske policije Veselin Milić, pišu Vijesti.

To je za "Vijesti" saopštio jedan od Lazovićevih branilaca, advokat Zoran Piperović, nakon što je juče u Beogradu, u svojstvu svjedoka saslušan Srđan Lalić.

"Ako se pošlo za Beograd, zašto se pored Lalića, svjedoka saradnika, nisu saslušali kao svjedoci Veljko Belivuk i Marko Miljković, jer se u naredbi tvrdi da je ulaskom u Crnu Goru njima napravljena korist. Otkud sad Lalić? Pitam glasno iako znam odgovor", rekao je Piperović.

Pitao je i zašto nije saslušan šef beogradske policije Veselin Milić.

"Kojeg je svjedok Pavićević (Milovan prim. aut) apostrofirao kao čovjeka koji ga je zvao i rekao mu da će ova dvojica da dođu kod nas. Zar nije to najlogičnije bilo? Otkud Lalić, a ne Milić? Predložićemo sva ta lica da se saslušaju, te da se sasluša i državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu koji je po prigovoru na odbačaj krivične prijave od strane Sanje Jovićević donio odluku da je rješenje o odbačaju zakonito i u skladu sa dokazima iz sadržine spisa. Tražićemo da se dostavi podatak koliko je optužnica protiv kavačkog klana podignuto u vremenu kada su Katnić (Milivoje) i Čađenović (Saša) bili članovi kriminalne organizacije Zorana Lazovića i tijesno sarađivali sa kavačkim klanom. Mada, meni jedna stvar od početka, kao pravniku nije jasna, sve i da je Lazović skinuo zabranu ulaska u zemlju Belivuku i Miljkoviću - koje je krivično djelo time počinio, i najvažnije, zbog čega", rekao je Piperović.

Srđan Lalić saslušan je juče u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminala u Beogradu, po zamolnici Specijalnog državnog tužilaštva, u predmetu formiranom protiv Zorana Lazovića i Milivoja Katnića.

Prema saznanjima "Vijesti", Lalić se izjašnjavao o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Lazović i nekadašnji glavnj specijalni tužilac uhapšeni su 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Lisice na ruke stavili su im službenici Specijalnog policijskog odjeljenja kojim rukovodi Predrag Šuković.

Terete ih da su kao pomoćnih direktora Uprave policije i GST radili u korist mafijaškog kavačkog klana.

U dokumentima SDT-a piše i da je Katnić obmanjivao javnost da su optuženi beogradski kriminalci Belivuk i Miljković u Crnu Goru ušli na zahtjev Republike Srbije i da se prema njima konstantno preduzimaju mjere i radnje, dok je Lazović tim članovima kavačkog klana omogućio da nesmetano pređu granicu, na zahtjev vođe te zločinačke organizacije Radoja Zvicera.

U spisima SDT-a konstatuje se da su bivši bezbjednjak Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić samo formalno preduzimali akcije protiv vođa kavačkog klana.

“Vijesti” su objavile više transkripata sa Skaj aplikacije, koji dokumentuju da su Petar Lazović, bivši agent i sin Zorana Lazovića, i nekoliko njegovih kolega iz policije, drugovali sa vođama kavačkog klana i njihovim kolegama iz Srbije, dok su čelnici policije i tužilaštva istovremeno uvjeravali građane da nemaju razloga za brigu.

Tada, navodi se u porukama sa Skaja, i kuju plan kako da namame suparničku, škaljarsku kriminalnu ekipu da krene u oružani napad na te Beograđane, namjerno šireći informacije o njihovom dolasku u Crnu Goru.