Crna hronika

NASTAVLJENO SUĐENJE ĐUKIĆU; Mandić: Nijesam bježala od policije, nego od kavčana

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću i ostalim optuženim, za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Sud je odbio predlog obrane da se Mandić ukine pritvor.
U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću i ostalim optuženim, za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru.

Okrivljena Danijela Mandić, rekla je pred vijećem sudije Amira Đokaja da je bila u bjekstvu bila zbog kavčana i policajaca koji su radili za njih, kako pišu Vijesti.

Njen branilac, advokatica Bojana Franović predložila je da joj sud ukine pritvor i zamjeni mjerom zabrane napuštanja stana.

Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić protivio se predlogu za ukidanje pritvora i ukazao na činjenice da je Danijela Mandić više godina bila u bjekstvu.

Nakon što je advokatica Bojane Franović rekla da i maloljetnom djetetu optužene Danijele Mandić teško pada njen pritvor i da se krši Konvencija prava djeteta, tužilac Radonjić je kazao da postoji državna institucija koja može da preuzme brigu o njemu.

Sud je odbio predlog obrane da se okrivljenoj ukine pritvor.

“Nisam bježala od policije, nego od kavčana koji su vršili uticaj. Konkretno, ovu optužnicu je podigao tužilac Saša Čađenović. On je sada optužen. Ja sam se predala kada su uhapšeni svi policajci koji su osumnjičeni i optuženi da su radili za kavčane”, kazala je okrivljena Mandić, kako prenose Vijesti.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić je naveo da to nisu dovoljni razlozi za ukidanje pritvora.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stefan M. Đukić prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Đukić takođe optužen za isto krivično djelo. Okrivljeni Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju, kako pišu Vijesti.

Osim ove optužnice, Đukić je optužen da je iz pritvora u Ukrajini naredio da se brutalno pretuče nekadašnja sutkinja Biljana Uskoković koja je ranije vodila suđenje ovoj grupi za ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića.