Crna hronika

UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Pronađena droga i oružje

Autor Milica Mrvaljević

Tom prilikom su uhapšene dvije osobe.

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i prevenciju, su u saradnji sa regionalnim centrima „Zapad“ (Žabljak i Šavnik) i „Sjever“ (Bijelo Polje i Kolašin), u dvije odvojene aktivnosti zaplijenili marihuanu i kokain, koji su, kako je saopšteno, bili namijenjeni za uličnu distribuciju na Žabljaku i u Bijelom Polju.

Tom prilikom su uhapšene dvije osobe.

Osim toga, kod jedne osobe pronađeno je 30 komada pištoljske municije kalibra 7,62 milimetra, a u daljim aktivnostima, u dvorišnom dijelu kuće pronađen je i pištolj istog kalibra.

"Naime, sumnja se da je N.A. (33) iz Pljevalja izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je kontrolom na Žabljaku pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, koju je namjeravao da distribuira na teritoriji Žabljaka", saopštila je Uprava policije.

"Takođe, prilikom kontrole N.A., kontrolisano je i lice M.D. (40) protiv koga će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", dodaje se.

"U nastavku aktivnosti, a u odvojenim radnjama, policija je na izlaznoj rampi auto – puta, u mjestu Matesevo, kontrolisala vozilo u kojem su se nalazili V.Đ. (26) i V.Đ. (61), oba iz Berana. Nakon kontrole vozilo je sprovedeno na parking prostor Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje gdje je uz naredbu sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju izvršen pretres", navodi policija u saopštenju.

U prtljažniku tog vozila pronađeno je 30 komada municije, dok je u daljim aktivnostima "pronađena i materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain, koju je lice odbacilo iz vozila". Policija ističe da je ta droga bila namijenjena za uličnu distribuciju u Bijelom Polju.

"U sklopu ove aktivnosti izvršen je pretres kuće koju koristi V.Đ. (61) u Beranama, gdje je, na otvorenom prostoru, u dvorišnom dijelu, pronađen i pištolj kalibra 7,62 mm, koji je član porodice pokušao da sakrije", piše u saopštenju.

Policija navodi da će, u odnosu na oduzeto oružje i municiju, biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o oružju i Krivičnom zakoniku Crne Gore, dok su N.A. i V.Đ. uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni će uz krivične prijave biti privedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droga u saradnji sa regionalnim centrima bezbjednosti nastavljaju aktivnosti u cilju sprečavanja ulične prodaje opojnih droga, kao i sprovođenje generalne prevencije iz oblasti narkomanije", zaključuje se u saopštenju.