Crna hronika

SDT PODNIJELO OPTUŽNICU PROTIV NAVODNIH ČLANOVA KAVAČKOG KLANA: OSUMNJIČENI ZA UBISTVO LAINOVIĆA

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Vukas Radonjić saopštio je da je sud naredio raspisivanje potjernice za četvoricom optuženih.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je optužnicu protiv navodnih članova kavačkog klana Radoja Živkovića zvanog Žuti, Ratka Živkovića zvanog Zemo, Milana Vujotića i Zdravka Perunovića zbog sumnje da su ubili pripadnika svoje kriminalne organizacije Ljubomira Lainovića kako ne bi policajcima otkrio šta je radio za taj klan ako ga uhapse, pišu Vijesti.

Specijalni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić saopštio je da je sud naredio raspisivanje potjernice za četvoricom optuženih.

Objasnio je da dvojica Živkovića, Perunovića i Vujotića terete za stvaranjae kriminalne organizacije i teško ubistvo učinjeno u saizvršilaštvu.

"Optužnica je podignuta jer postoji osnovana sumnja da je, u junu 2020. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije i drugih država Evrope, okrivljeni R.Ž. organizovao kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali okrivljeni R.Ž., Z.P. i M.V. i druga lica, radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo", saopštio je Radonjić.

Nikšićanina Radoja Živkovića optužuju da je potom odlučio da se na podmukao način, iz bezobzirne osvete, koristoljublja i niskih pobuda, liši života pripadnik kriminalne organizacije, oštećeni Ljubomir Lainović...

"Jer postoji mogućnost da će, u slučaju lišenja slobode od strane policije, otkriti sve informacije o ubistvima pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, sa čim se saglasio i okrivljeni M.V. i dao uputstva ko će od okrivljenih da izvrše krivično djelo i za koju novčanu nadoknadu, kao i na koji način treba da se uklone tragovi krivičnog djela, pa je okrivljeni R.Ž., dovezao oštećenog u šumu, na području sela G., opština D., lažno mu prikazujući da će na tom mjestu uvježbavati pucanje iz vatrenog oružja, gdje ga je okrivljeni Z.P. iz vatrenog oružja lišio života, a potom su oba okrivljena posmrtne ostatke oštećenog ubacili u improvizovanu raku i zakopali, o čemu su obavijestili organizatora u tada kriptovanoj komunikaciji, a okrivljenom R.Ž. je, u Srbiji, preko posrednika isplaćena novčana nagrada u iznosu od 400.000,00 eura", poručio je Radonjić, prenose Vijesti.

Perunovića terete da je ispalio hice u Lainovića nakon što ga je Ratko Živković namamio u šumu obećavajući mu da će tu uvježbavati pucanje.

Lainovića su pojedini mediji povezivali sa ubistvom jednog od vođa škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića.