Crna hronika

PODNIJETA PRIJAVA PROTIV MILOVIĆA JER JE NOVINARKI OTEO TELEFON IZ RUKE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Milovića, prema informacijama, sumnjiče da je to učinio nakon što mu se novinarka predstavila i pokušala da postavi pitanje.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Uprava policije podnijela je prekršajnu prijavu protiv ministra pravde Andreja Milovića, zbog sumnje da je 9. februara, u holu Skupštine, oteo telefon iz ruke novinarki portala Libertas press, Radmili Grbić, prenose Vijesti.

Milovića, prema informacijama "Vijestima", sumnjiče da je to učinio nakon što mu se novinarka predstavila i pokušala da postavi pitanje.

"Naime, prekršajna prijava podnijeta je protiv ovog lica zbog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, koji je počinio na način što se, 9. februara dok se nalazio u hodniku Skupštine Crne Gore, ponašao drsko prema novinarki R.G., oduzimajući joj telefon iz ruke i predajući ga službeniku svog obezbjeđenja, koji joj ga je odmah nakon toga i vratio", saopšteno je iz Uprave policije, pišu Vijesti.

Ministar pravde od 7. marta ne odgovara na pitanja "Vijesti" da li je i zbog čega to učinio i da li se izvinio novinarki zbog takvog ponašanja.

Bez odgovora ostala su i pitanje priliči li takvo ponašanje ministru pravde i da li se izvinio novinarki Grbić.