Crna hronika

SDT ODBACILO KRIVIČNE PRIJAVE MILOVIĆA ZA BRISANJE KURTIJA IZ KAZNENE EVIDENCIJE!

Autor Gordana Šćepanović Izvor RTCG

Kako prenosi Radio Crne Gore, u dopisu Tužilaštva se ocjenjuje da u radnjama N.R. i T.P. nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Specijalno državno tužilaštvo SDT odbacilo je krivične prijave protiv dvije službenice Ministarstva pravde N.R. i T.P. zbog ,,nezakonitog brisanja ” iz kaznene evidencije generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artana Kurtija.

Prošle godine, 9. novembra je ministar pravde Andrej Milović uputio dopis Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

On je tražio da SDT ispita da li u brisanju kazni Artanu Kurtiju iz Registra kaznene evidencije Ministarstva pravde ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, piše RTCG.

Tadašnji bivši ministar pravde Marko Kovač je takođe bio obuhvaćen prijavom, koji je tada saopštio da se radi o podmetanju.

Kovač je tada pozvao SDT “da što prije rasvijetli sve okolnosti predmeta i time da svoj puni doprinos u borbi protiv zloupotreba službenog položaja, ili sa druge strane učini javnim besprizorne laži i podmetanja od strane pitomca Duška Golubovića i Mila Đuraškovića“, navode iz RTCG-a.