Crna hronika

VATROGASCI U TIVTU IZVLAČILI PUTNIKE IZ AUTOMOBILA, OBRUŠIO SE DIO BRDA!

Autor Gordana Šćepanović Izvor Vijesti

Danas su radnici Komunalnog preduzeća Tivat, Službe zaštite, Komunalne policije i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava bili angažovani da uklone posljedice nevremena i obilnih padavina koje su sinoć zadesile grad Tivat, što je izazvalo dosta problema

Izvor: MONDO/Ivona Ulićević

Zbog poplave puta u usjeku kod Ina pumpe u Mrčevcu sinoć je kratko bila neprohodna i Jadranska magistrala

Sinoć je u Mrčevcu ulica kod Ina pumpe i Jadranska magistrala bila kratko neprohodna zbog poplave puta što je posljedica jakih padavina u Crnoj Gori, kako prenose Vijesti.

Lokalni put Tivat - Radovići na potezu od kotorske raskrsnice prema Solilima koji je sinoć poplavio, još je neprohodan, mada se voda polako povlači. Na poplavljenom kolovozu u vodi je ostalo nekoliko automobila ali su putnici izvučeni.

Voda se jutros polako povlači ali je manji dio puta još pod njome dok ekipe Komunalnog nastoje da očiste sve odvodne kanale i rešetke.

Ipak, Najveći problem ovdje zbog kojeg put plavi je nivelacija terena jer su okolna imanja i zemlja u proteklom periodu devastirani nasipanjem velikih količina šuta i zemlje iz građevinskih iskopa a što su nesavjesnim građevinarima većinom uz naknadu, dozvolili sami vlasnici tih imanja, kako pišu Vijesti.

Na dio puta u mjestu Luka kod Lepetana obrušila se veća količina zemlje sa obližnjeg brda, pa se i tamo intervenisalo mašinama na čišćenju makar jedne trake.

Saobraćaj na tom mjestu gdje su inače, tri kolovozne trake, sada je regulisan privremenom saobraćajnom signalizavijom naizmjenično, dok ekipe Crnagoraputa u čijoj je to nadležnosti u potpunosti ne uklone odron, navode Vijesti.