Crna hronika

MALOLJETNIK OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA ZA TEŠKU KRAĐU!

Autor Ivona Ulićević Izvor Vijesti

Sedamnaestogodišnji L. H. iz Podgorice osuđen je pravosnažno na godinu zatvora za maloljetnike, za krivično djelo teška krađa.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

To krivično djelo maloljetnik je počinio u naselju Stari aerodrom nakon što se u avgustu samovoljno udaljio iz Centra za djecu i mlade “Ljubović”, gdje je bio smješten zbog sumnje da je ubio staricu. Slučajevi u kojima je glavni akter L. H. otvorili su pitanje odgovornosti policije, tužilaca i sudija, prenose Vijesti.

L. H. (2006.) je to krivično djelo počinio u naselju Stari aerodrom, nakon što se u avgustu samovoljno udaljio iz Centra za djecu i mlade “Ljubović”, u Podgorici, gdje je bio smješten rješenjem podgoričkog Višeg suda. Viši sud izrekao je tu mjeru privremenog smještaja do okončanja postupka, nakon što je L. H. osumnjičen da je počinio teško ubistvo na štetu starije ženske osobe.

Za ubistvo sedamdesetdvogodišnje žene u naselju Konik, u Podgorici, L.H. je, objavile su “Vijesti” ranije, osuđen na osam godina zatvora za maloljetnike, ali je ta presuda, nakon žalbe podgoričkog Višeg državnog tužilaštva (VDT), ukinuta i vraćena na ponovno odlučivanje.

Tešku krađu zbog koje je osuđen na godinu dana maloljetničkog zatvora, L. H. je počinio 23. avgusta, u ranim jutarnjim časovima, u naselju Stari aerodrom, u Podgorici, gdje je opljačkao prodavnicu “Dinoland”, vlasnika D. M.

Sedamnaestogodišnjak je nekoliko sati prije toga samovoljno napustio Centar za djecu i mlade “Ljubović”. Zbog teške krađe uhapšen je nakon trodnevne potrage, pišu Vijesti.

Taj maloljetnik je, kako su “Vijesti” ranije objavile, a potvrdili i iz Uprave policije, samo pet dana prije nego je uhapšen zbog teškog ubistva, pobjegao iz pritvorskih prostorija Odjeljenja bezbjednosti (OB) u Podgorici.