Crna hronika

ŠARANOVIĆ NAREDIO DA SE ISPITA POSTUPANJE POLICAJACA KOJI SU OBEZBJEĐIVALI LAZOVIĆA

Autor Milica Nikčević Izvor CdM

On kaže da je cilj da se osigura da Uprava policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti građana.

Izvor: Demokrate

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović naložio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali Zorana Lazovića, i istovremeno najavljuje da će se opsežna kontrola nastaviti, prenosi CdM. 

On je naveo da je na prvom sastanku sa direktorom i pomoćnicima direktora Uprave policije postavio ključno pitanje o angažmanu pripadnika Uprave policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nijesu formalno klasifikovani kao štićena lica prema važećim zakonskim propisima.

“Ovo pitanje nije samo administrativne prirode, već odražava dublje razumijevanje naše posvećenosti pravdi i zakonitosti”, kazao je Šaranović

Zahtijevao je da se utvrde činjenice u ovom slučaju, i insistirao na tome da svi pripadnici Uprave policije koji su postupali van granica zakona budu adekvatno sankcionisani, u skladu sa zakonom.

“Ova mjera nije usmjerena samo ka održavanju discipline, već i prema jačanju povjerenja javnosti u integritet naše policijske službe”, navodi Šaranović.

Kako je dodao, kontrola Lazovića oko kojeg su se nalazili aktivni pripadnici Uprave policije, je ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju Uprave.

“Ovaj slučaj je bio pokretač za uvođenje strožijih kontrola i transparentnosti u našim operacijama. U skladu s tim, naložio sam Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali lice Z.L., i istovremeno najavljujem da će se opsežna kontrola nastaviti”, naveo je Šaranović.

Kako je istakao, ovi koraci su od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar naše policijske službe, te potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti.

Podsjećamo, službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug su jutros ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju izvršili legitimisanje Zorana Lazovića (65), Dražena Miranovića (39), Željka Radunovića (45), svi iz Podgorice, kao i Slavka Markovića (48) iz Nikšića i Neška Jaredića (45) iz Bara.

Možda ce vas zanimati