Crna hronika

UHAPŠEN NIKŠIĆANIN ZBOG PREKRŠAJA U SAOBRAĆAJU; KRIVIČNO ĆE ODGOVARATI ZBOG NAPADA NA SLUŽBENO LICE!

Autor Balša Janković

Službenici policije – Odeljenja bezbjednosti Nikšiću su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv M.K. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Naime, 2. novembra, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka iz oblasti saobraćaja, policijski službenik je pristupio kontroli vozila i lica M.K., kojom prilikom je ovo lice odbilo da se podvrgne radnji alkotestiranja. 

Policijski službenik je pristupio sankcionisanju lica po Zakonu o bezbjednosti saobaćaja na putevima i hapšenju, tokom kojeg je M.K. policijskom službeniku uputio ozbiljne prijetnje i pokušao da izvrši napad na policijskog službenika. 

Nikšićka policija je protiv M.K. podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku, dok je zbog počinjenih prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima priveden nadležnom Sudu za prekršaje. On je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 45 dana, koja mu je izrečena zbog počinjenih prekršaja.