Crna hronika

NIKŠIĆANIN DOBIO 40 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA DRUGA

Autor Balša Janković Izvor CdM

Nikšićanin Milan Andrijašević (40) osuđen je juče na 40 godina zatvora za ubistvo sugrađanina i druga Marka Gardaševića

Izvor: Youtube/Al Jazeera Balkans/Screenshot

Nikšićanin Milan Andrijašević (40) osuđen je juče na 40 godina zatvora za ubistvo sugrađanina i druga Marka Gardaševića. Tu presudu izreklo je Vijeće sudije podgoričkog Višeg suda Igora Đuručkovića, piše CdM.

Marko Gardađević je ubijen 20. maja 2020. u njegovoj kući, tako što ga je Andrijašević izudarao sjekirom, a potom nožem ubo u stomak i vrat, prenose današnji štampani mediji.

Prema navodima optužnice, Andrijašević je 20. maja oko 5.30 časova u naselju Rastoci na svirep način, sa umišljajem ubio Gardaševića tako što je došao u porodičnu kuću oštećenog i zadao mu više udaraca tupim i oštrim dijelom sjekire po glavi i tijelu nanoseći mu oko 20 tjelesnih povreda. Pored sjekire, Andrijašević je u napadu na Gardaševića koristio i nož kojim mu je zadao dva uboda u stomak i vrat. Kada je Gardašević preminuo od zadobijenih povreda, optuženi mu je jastukom prekrio glavu, zaključao vrata i napustio kuću.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je smrt kod Gardaševića nastupila od preloma kostiju lobanje i oštećenja važnih moždanih centara usljed krvarenja iz presječene vratne vene, prenosi CdM.