Crna hronika

KOVAČEVIĆ: OČEKUJEM DA BUDEM OSLOBOĐEN KRIVICE, IMAM VAŽNIJIH ZADATAKA

Autor Mirela Ljumić Izvor Pobjeda

,,Imam važnijih zadataka od ove teme", kazao je on.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da očekuje da bude oslobođen krivice u postupku koji se vodi protiv njega, zbog sumnje da je počinio krivično djelo „povreda ugleda Crne Gore“.

Kovačević je početkom jula ove godine prisustvovao proslavi 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, gdje je tokom intoniranja himne Crne Gore, po ocjeni dijela javnosti, a potom i tužilaštva, imao sporan položaj prsta desne ruke, tj pokazivao srednji prst.

Izvor: Printscreen

 ,,Danas sam dao izjavu postupajućem tužiocu i očekujem da pri donošenju odluke, postupi nepristrasno i po zakonu i da kaže da nema krivičnog djela, kako bi se prekinula ta vrsta medijskih pritisaka na institucije u kojima se nebitne stvari ovakvo plasiraju i opterećuje se njima javnost", rekao je Kovačević medijima po izlasku sa suđenja.

,,Imam važnijih zadataka od ove teme", kazao je on, kako javlja Pobjeda.

Njegov advokat Sava Kostić, rekao je da je Kovačević na današnjem saslušanju negirao izvršenje krivičnog djela i dao odbranu kojom je, kako kaže, objasnio sve što je bilo bitno za pomenuti događaj, ali i objasnio kakav je bio položaj njegovih ruku i prstiju tokom intoniranja himne.

,,Očekujemo da će državni tužilac na bazi onoga što je rekao Kovačević, na bazi materijalnih dokaza koji su dostavljeni i saznanja koja ima o predmetu i bazi dugog rada već danas donijeti odluku i odbaciti krivičnu prijavu", kazao je Kostić.

On je dodao i da u djelu Kovačevića nema protivzakonitosti.

,,Ne postoji propis koji zabranjuje bilo kome pa ni njemu da ima takav položaj tijela kakav je imao i ne postoji dokaz da je preuzeo radnju izvršenja krivičnog djela za koji je podnešena krivična prijava. Konkretno položaj ruku i prstiju nije delikt, nema krivičnog djela, zbog čega nema krivično pravne odgovornosti, nema ni prekršajne odgovornosti, nema povrede pravnog popisa pa nema govora ni o građansko - pravnoj odgovornosti", rekao je Kostić, piše Pobjeda.