Crna hronika

JEDNA OSOBA UHAPŠENA! ZAPLIJENJENE ČETIRI PUŠKE, TRI PIŠTOLJA I VIŠE KOMADA MUNICIJE!

Autor Mirela Ljumić

Policija je na više lokacija izvršila pretres lokacija radi sprečavanja vršenja krivičnih djela.

Izvor: Uprava policije
Izvor: Uprava policije

U Nikšiću su policajci, po nalogu sudije, a zbog narušenih susjedskih odnosa izvršili pretres dvije kuće koje koristi A. V. Pronašli su i zaplijenili pištolj, karabin i lovačku pušku i više komada municije i patrona raznih kalibara. S obzirom na to da je oružje bilo u nelegalnom posjedu, obaviješten je tužilac koji je naredio hapšenje A. V, navode iz Policije.

Osim toga, u Nikšiću pretresom po nalogu suda je pronađena puška i municija u posjedu M. N.(38).  Puška i municija su upućeni u Forenzički centar na vještačenje posle kojeg će se tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.

Policija u Nikšiću je isto s razloga narušenih međuljudskih odnosa i upućenih prijetnji  izvršila pretres stana D. V.(46) u kojem je pronašla pištolj marke CZ i municiju, koji su upućeni na vještačenje po kojem će djelo biti okvalifikovano.

U Pljevljima je policija zbog narušenih porodičnih odnos izvršila pretres porodične kuće J. Z.(30).

,,Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli oduzeli lovačku pušku marke „Zastava“ kalibra 12 mm sa osam komada municije i pištolj marke „Zastava“ kalibra 7,62 mm sa 10 komada municije.
Predmetno oružje i municija biće predmet upravnog postupka shodno Zakonu o oružju" zaključuju iz Uprave policije.