Crna hronika

JEZIVO PRIZNANJE - OTAC IZ PAKLA REKAO ZAŠTO JE DRŽAO ĆERKU U KADI! Odrekao se i roditeljskog prava, a jedno je porekao

Autor Jana Desovski

Uroš P. koji je osumnjičen da je ćerkicu staru osam godina držao zatočenu u stanu na Zvezdari je rekao zašto je to uradio

Izvor: Kurir/MUP

Uroš P., koji je optužen da je u stanu u Beogradu držao zatočenu ćerku (8), u petak je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izjavio da priznaje da je devojčica boravila sama i da nije vodio računa o njoj, a njegov branilac sudu je dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdrava u kom se, kako je rekao, navodi da "Pašajlić priznaje svoju grešku i odriče se roditeljskog prava".

Međutim, otac je tokom kratko izjašnjenja o optužnici izjavio da nije tačno da je tukao partnerku I. L. s kojom je živio u Borči. "Ovo u vezi I. L., negiram izvršenje krivičnog djela, a što se tiče ćerke priznajem. To sam radio zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i teške situacije u kojoj sam bio. Priznajem za dijete, za ženu ne", mirnim tonom je rekao pred sudom Uroš P., posle čega mu je sudija rekao da će detaljnu odbranu iznijeti na sledećem suđenju zakazanom za 5. oktobar.

Branilac optuženog javio se za riječ i pojasnio da Uroš P. ne priznaje pravnu kvalifikaciju koja mu je stavljena na teret u odnosu na dijete, već samo opis. Podsjetimo, prema navodima optužnice, Uroš P. se tereti da je tokom 2022. do 24. marta ove godine, ugrozio zdravstveno i psihičko stanje svoje maloljetne ćerke, tako što je držao samu zaključanu u stanu. Cio slučaj otkriven je kada je njegova partnerka, s kojom je živio u Borči, uspjela da mu pobjegne pošto je navodno i nju nekoliko dana maltretirao zatočenu u stanu. Otišla je u policiju i prijavila nasilje, ali i da sumnja da ćerka njenog partnera iz prvog braka, na Zvezdari živi sama.

Policija je odmah otišla na adresu i zatekla neuhranjenu djevojčicu, kako sedi u kadi. "Na sebi je imala jaknicu i donji deo trenerke, kada sam je uzela u ruke, garderoba je spadala sa nje koliko je bila mršava", ispričala je u istrazi policajka koja je prva prišla devojčici.

Uroš P. je nekoliko dana bio u bekstvu, a potom je uhapšen. Djevojčica je u teškom stanju prebačena u bolnicu u kojoj se na sreću oporavila, a pronađena joj je i hraniteljska porodica. Utvrđeno je i da dijete nije išlo u školu, nije išlo kod ljekara, nije primilo vakcine...

Uroš P. je inače juče pokušao da ospori iskaz djevojke koja ga je prijavila policiji, navodeći da je ona zavisnik od opijata, ali i da nije tačno da je bila zatvorena u stanu. Njegov advokat, predložio je da se sasluša prijatelj koji im je bio u posjeti.

Inače, otac koji se posle jezivog zanemarivanja ćerke odrekao roditeljskog prava, u sudnicu je doveden iz Centralnog zatvora u pratnji jednog stražara, vezan lisicama. On je bez reakcije pratio izlaganja. Prije početka suđenja odbrana i tužilaštvo zatražili su da postupak zbog interesa djevojčice bude zatvoren za javnost, ali je sudija odlučio da ipak suđenje bude javno.

Programer bez primanja

Prethodno, Uroš P. koji ni danas kao ni na saslušanju u tužilastvu nije izrazio kajanje, iznio je lične podatke. Naveo je da je neoženjen i nezaposlen.

"Po zanimanju sam programer, završio sam srednju školu za veb dizajn u Hamburgu. Poslednje prebivalište mi je u Borči, ali ga više nemam. Od imovine imam automobil krajsler, osuđivan sam davno, kada sam zbog smrti oca konzumirao marihuanu", rekao je Pašajlić.