Crna hronika

OTET ZBOG SNIMAKA BELIVUKA I MILJKOVIĆA!

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Iskazima oštećenih svjedoka u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Majka ubijenog G. M. tvrdi da se nakon nestanka njenog sina našla sa F. G., koji joj je ispričao da je njenog sina "ometlali" pripadnici Belivukovog klana. Izjavila je da je njen sin nestao 1. aprila 2019. godine, kada je otišao da se vidi sa N. Š. i F. G.

Navela je da su nakon sedam dana prijavili njegov nestanak i dodala da sa sinom nije bila u dobrim odnosima, jer nije odobravala njegov način života.

Smatra da bi i F. G. i N. Š. trebalo da sjede na optuženičkoj klupi, dok je rekla da joj je F. G. kada su se našli rekao da je motiv nestanka njenog sina to što su mu u telefonu našli snimke Belivuka i Miljkovića kako ih prati.

Nakon njenog svjedočenja, pitanja je počeo da joj postavlja Belivuk i o ubistvu Davorina Baltića, na šta oštećena nije imala odgovor, prenosi RTCG.

Majka ubijenog je navela da je vidjela slike sina na kojima je vezan i ima povez preko očiju, a na kojima mu je boja kože tamnija i da je nadut, što, kako je kazala, ukazuje da je otrovan.

Rekla je da je vidjela i sliku bez poveza na očima i da je prepoznala svog sina. Tvrdila je da je on kao mali imao operaciju uveta zbog čega su mu ušne školjke specifično slijepljene.

Ispričala je da ima saznanja da je tog dana kada je nestao, ponio komad marihuane i trebalo je da se nađe sa N. Š.

Svjedok vjeruje da je njenog sina N. Š. odvezao u Ritopek, gdje je kasnije ubijen.

Nakon što su oštećenu ispitivali Belivuk i Miljković, rekla je da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtev.

Na prethodnim ročištima svjedočili su supruga ubijenog G. V, otac ubijenog L. V, sestra i supruga ubijenog M. Lj. i supruga ubijenog Z. R.

Prije oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim djelima za koja se ova grupa tereti.

Tagovi