Crna hronika

DJEČAK U BARU PRIJAVLJEN VIŠE PUTA ZA NAPADE NA DJECU, SUMNJA SE DA JE ŽRTVA TRGOVINE LJUDIMA, SESTRA UHAPŠENA!

Autor Mirela Ljumić

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, postupajući na osnovu više prijava da je dvanaestogodišnjak u više navrata fizički napadao djecu na području Bara, preduzeli potrebne mjere protiv suzbijanja ovakvih krivičnih djela

Izvor: shutterstock/Natalya Volchenkova

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, postupajući na osnovu više prijava da je dvanaestogodišnji dječak u više navrata fizički napadao djecu na području Bara, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te u prisustvu majke i službenika Centra za socijalni rad prikupili obavještenja na okolnosti navedenih prijava" ,  kako navode iz Uprave policije.

"Policija je došla do sumnje da je ovaj dječak žrtva trgovine ljudima, te su u odnosu na to preduzete dodatne mjere i radnje iz nadležnosti policije, u odnosu na šta je uhapšena njegova sestra N.B. (20) iz Podgorice zbog sumnje da izvršila krivično djelo trgovina ljudima", navodi se u saopštenju.

Ona je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo počinila na način što je zloupotrebom povjerenja i korišćenjem teških prilika primoravala oštećenog dječaka na prosjačenje na teritoriji Bara. Oštećeni dječak je prikupljeni novac predavao, a ukoliko prikupljena suma ne bi zadovoljavala predviđeni dnevni iznos on bi bio fizički zlostavljan. Dječak je zbrinut od strane službenika Centra za socijalni rad.

,,Policija je u odnosu na prijave podnijete protiv dječaka, obzirom da je on krivično neodgovoran zbog uzrasta, protiv njegove majke L.B. (42) iz Kosova podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 37. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje. U odnosu na radnje dječaka biće preduzete aktivnosti iz nadležnosti Centra za socijalni rad u skladu sa zakonom", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.