Crna hronika

ADŽIĆ NA SJEDNICI VLADE PREDLOŽIO SMJENU BRĐANINA !

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Abazović: Bezbjednosni sektor da se očisti svih kadrova koji su podrška kriminalnim grupama.

U toku je sjednica Vlade Crne Gore, na kojoj je predloženo razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina zbog najnovijih hapšenja policijskih funkcionera.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić predložio je smjenu Brđanina i određivanje novog vršioca dužnosti direktora policije.

Ministar Zoran Miljanić apelovao je na početku sjednice da oni koji učestvuju u akcijama hapšenja organizovanih kriminalnih grupa budu adekvatno nagrađeni i da se “prizna njihov mukotrpan višemjesečni rad”.

“Podrška sektoru bezbjednosti- MUP-u, ANB-u, UP-u, SPO-u, SDT-u da se očiste svih kadrova koji imaju bilo kakvu vezu ili su na bilo koji način podrška organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori, bez obzira na njihova imena”, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Mil Pop se priključuje akciji Stop inflaciji

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da će se akciji “Stop inflaciji” priključiti i kompanija Mil Pop, koja će ubrzo dostaviti spisak proizvoda koji će biti po sniženim cijenama.

Tržište SAD-a idealno da promociju Crne Gore, radimo na dovođenju Pegasusa

Abazović očekuje rekordnu turističku sezonu, a najavio je otvaranje i novih avio-linija.

“Potrebno je raditi na promociji i vizilibilnosti Crne Gore širom svijeta. Tržište SAD-a je idealno za promociju Crne Gore”, istakao je Abazović.

Državni sekretar Admir Šahmanović kazao je da će se ići sa povećanjem frenkvencije Turkish airlinesa ka Podgorici i Tivtu.

“Radimo na uvođenju low cost kompanije Pegasus, koja će nas povezati sa mnogim destinacijama”, dodao je Šahmanović.

Bila bi tragedija da se ugase štampani mediji

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović kazala je da su se Vladi obratili štampani mediji Pobjeda, Dan, Vijesti za pomoć oko cijene roto papira.

Premijer Dritan Abazović poručuje da treba da se izađe u susret medijima.

“To su tradicionalni mediji koji imaju veliki značaj kada je u pitanje medijska pismenost. Bila bi zaista tragedija da nalik na neke druge države dođe do gašenja ili usporavanja procesa rada”, istakao je Abazović.

Naredne sedmice isplata pomoći penzionerima i korisnicima materijalne pomoći

Na sjednici Vlade je saopšteno i da će tokom naredne nedjelje biti isplata jednokratne pomoći penzionerima sa najnižim primanjima, kao i socijalno ugroženim kategorijama. Riječ je o 27 miliona eura koje je Evropska unija opredijelila Crnoj Gori kao pomoć.

“U komunikaciji sa resornim ministrom i Fondom PIO biće prdložen tačan slijed koraka u cilju realizacije navedene pomoći kako bi već tokom naredne nedjelje Fond PIO počeo sa utvrđivanjem obračuna i krenuo sa realizacijom isplate prema krajnjim korisnicima. Nadam se da će ovaj posao biti zaokružen naredne sedmice. Redovan slijed bi bio da se nakon rebalansa krene sa ovom subvencijom, ali da ne bismo toliko čekali, ove isplate ćemo izmiriti sredstvima iz tekuće rezerve, pa ćemo taj novac nakon rebalansa nadomjestiti novcem iz podrške EU”, kazao je Damjanović.

Za finansiranje potreba Opštine Zeta Vlada će, kako je danas saopšteno, dati preko milion eura, kako prenosi CDM.