Crna hronika

MARE POSTAVIO PITANJE, A SVJEDOK SARADNIK OSTAO ZATEČEN! Nije mogao da vjeruje da Mesar to zna!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Marko Miljković je svjedoku-saradniku, Bojanu Hrvatinu, počeo da postavlja pitanja vezana za njegovo hapšenje.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Dado Đilas

Danas je nastavljeno suđenje u Specijalnom sudu organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je, kako se sumnja, činila najteža krivična djela. Na današnjem ročištu, tačnije, posle pauze u trajanju od 30-ak minuta, sudsko vijeće vratilo se u sudnicu i na pitanja je nastavio da odgovara svjedok-saradnik Bojan Hrvatin. 

Nakon što su branioci okrivljenih pripadnika ozloglašenog klana završili sa postavljanjem pitanja pred sudsku govornicu je izašao jedan od vođa Marko Miljković Mesar. On je postavljao pitanja svom nekadašnjem saradniku, a sada svjedoku Tužilaštva za organizovani kriminal.

Miljković mu je prvo postavljao pitanja vezana za njegove odlaske na utakmice Rada i kontroli Južne tribine, a nakon toga počeo je da mu postavlja pitanja vezana za njegovo hapšenje.

Marko Miljković: Kako se sada osjećaš, ovdje, posle hapšenja?Bojan Hrvatin: Kao najveći mogući magarac na svijetu, i što sad stojim ovde da me ti ispituješ, da me svi ispituju

Marko Miljković je potom počeo da postavlja pitanja Hrvatinu, na koje je svjedok-saradnik ostao zatečen.

Marko Miljković: Da li si bio u parku prije hapšenja, sa ženom i decom? Da li si znao da te prate i da li si se zbog toga žalio ženi?

Bojan Hrvatin: Informacije, informacije... Da, istina, bio sam u tom parku prije hapšenja i znao sam da me već danima prate.

 Marko Miljković: Kad si znao da te prate što se nisi sklonio negdje?

Bojan Hrvatin: Nisam hteo da se sklonim, zbog cijele situacije, tačnije porodice. Žena je bila trudna, ja sam imao zdravstvene probleme, jednostavno nisam htio da se sklonim

Marko Miljković: Da li si posle hapšenja imao svesku u SBPOK na Adi?

Bojan Hrvatin: Ha-ha, ovo je klasična opaska, tako da ću ja na opasku odgovoriti opaskom... Ne, nije bilo tu nikakve sveske!Marko Miljković: Dobro

Sudija je prekinula Miljkovića koji je postavljao pitanja, nakon čega je saopštila da se prekida suđenje za danas. Nastavak suđenja je sjutra u 15 sati. Marko Miljković je najavio da će postavljati pitanja na naredna tri ročišta.