Crna hronika

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV JEDNE OSOBE ZBOG IZAZIVANJA NACIONALNE MRŽNJE

Autor Kristina Milović

Prijestonica Cetinje podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vladimira Dimića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje iz člana 370 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Krivična prijava je, kako navode iz Prijestonice, podnešena u vezi sa snimkom koji kruži društvenim mrežama i na kojem se vidi osoba koja poziva na raspirivanje nacionalne mržnje i vrijeđanje nacionalnih osjećaja Crnogoraca i Cetinjana.

"Pored ovog krivičnog djela, prijava se odnosi i na eventualno neko drugo krivično djelo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a što će se utvrditi nakon izviđaja", navedeno je u saopštenju.

Evidentno je, dodaju, da na strani prijavljenog Vladimira Dimića postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo iz člana 370 stav 1 i očekuju da Osnovno državno tužilaštvo donese naredbu za sprovođenje istrage.

Cetinjski list piše da se na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi jedna osoba, koja vrijeđa Cetinje, mokri po klupi na autobusom stajalištu na kružnom toku i namjerava da, kako se čuje i vidi na snimku, skine zastavu,

Kako Radio Cetinje saznaje, osoba sa snimka je već identifikovana preko Fejsbuk profila.