Crna hronika

PODGORIČKI VIŠI SUD POTVRDIO OPTUŽNICU ZA PRODAJU DROGE ISPRED DZ NA KONIKU

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo protiv okrivljenih M. P. i D. P., da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

Optužnicom je predstavljeno da su 23. juna 2022. godine, u Podgorici, zajedno, neovlašćeno posredovali u kupovini opojnih droga buprenorfin i alprazolam - supstanci koje su proglašene za opojnu drogu, prenose Vijesti.

Na način što je okrivljeni M. P., preko okrivljenog D. P. za iznos od 50 eura, ispred Doma zdravlja na Koniku, od nepoznatih lica kupio za rođaka 56 tableta buprenorfina od po dva miligrama ukupne neto mase 6,216 grama i 54 tablete ksalola (alprazolama) od po jedan milligram, ukupne neto mase 5,508 grama.

"Ovu opojnu drogu je okrivljeni M. P. predao ovlašćenim službenicima Uprave policije CB Podgorica, koji su ga kontrolisali na parkingu u naselju Stari Aerodrom u Podgorici", navodi se u optužnici državnog tužioca Armina Selmanovića u višem državnom tužilaštvu, a prenose Vijesti.