Crna hronika

VIŠI SUD OBUSTAVIO POSTUPAK PROTIV ŠPEDITERA, NEMA DOKAZA DA JE ŠVERCOVAO KOKAIN

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Viši sud je obustavio je postupak protiv Đoka Drobnjaka, špeditera iz Bara, koji je uhapšen nakon zaplijene kokaina u magacinu kompanije "Voli", u Podgorici, saopšteno je Portalu RTCG iz tog suda.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Rješenjem Višeg suda je obustavljen postupak u odnosu na lice D.Đ, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz cl.300 st.1 u vezi čl.23 st.2 KZ CG, jer nema dovoljno dokaza da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio navedeno krivično djelo", navodi se u rješenju.

Odluka Višeg suda još nije pravosnažna, prenosi RTCG.

Podsjećamo, oko 500 kilograma kokaina, koji je bio u paketima sa bananama iz Ekvadora, zaplijenjeno je sredinom januara u Podgorici.

Špediter D.Đ. bio je jedini uhapšen u ovom slučaju i protiv njega je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je krijumčarila kokain u paketima banana.

Drobnjakov kolega, Miloš Rakočević, ranije je kazao da je Đoko uzoran radnik i da nikada nije napravio propust u radu. On je istakao da nije moguće da špediter vrši provjeru kontejnera i sadržine, zaključuje RTCG.

Tagovi