Crna hronika

MONSTRUM SA CETINJA JE PRIJE MASAKRA OTIŠAO U CRKVU?! Ubijao redom, a 15 dana ranije je uradio nešto JOŠ JEZIVIJE!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir

Mještani su ispričali da je Borilović prije masakra otišao u crkvu, a da je 15 dana prije masakra upao komšiji u kuću i kršio i lomio sve!

Izvor: Printscreen

Cetinjanin Vuk Borilović (34) koji je u petak ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje djece, i ranio šest osoba, prij počinjenog stravičnog zločina otišao je u crkvu i pomolio se Bogu, saznaje Kurir! Borilović se potom vratio u porodičnu kuću u cetinjsko naselje Medovina i počinio krvavi pir.

Planirao zločin

"Prije nego što je pobio nevine ljude i djecu  među njima, Vuk je otišao u crkvu i pomolio se bogu. Potom je uzeo pušku i krenuo je da ubija, na kraju je zaustavljen nakon pucnajve u kojoj su učestvovali policajci i mještanin Nenad Kaluđerović", kaže izvor za Kurir i dodaje:

"Sumnja se da je zločin isplanirao jer je prethodno sklonio svoju ženu i troje djece van Cetinja. Takođe je pripremio lovačku pušku i čak dva redenika municije, a onda je krenuo redom da ubija po kućama. Iako je morao da ubacuje nove metke on je to radio brzo i rutinski skoro sat vremena. Upucao je tako 16 osoba, a ispalio više od 100 hitaca, na kraju i u policiju i u kola Hitne pomoći. Njegova porodica je prema priči mještana jedna od najstarijih i najuglednijih na Cetinju."

"Borilovići godinama i idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badnjak ispred manastira. Vuk je redovno učestvovao u ovim ceremonijama. Gdje će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje komšije i dvoje djece", pričaju očajni Cetinjani.

Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo da donekle riješi misteriju šta je navelo ubicu da počini masakr. "Vuk je u porodičnoj kući imao video-nadzor kako unutra, tako i spolja. Cijelo dvorište je pokriveno kamerama koje su policajci odnijeli nakon zločina. Trebalo bi da se utvrdi šta je ubica radio nakon što je došao iz crkve", kažu mještani. Kako je saopšteno iz policije, Borilović je imao dosije i nedavno je nepravosnažno osuđen zbog nasilničkog ponašanja.

"Borilović je u mladosti imao četiri ili pet prijava za nasilniko ponašanje, a poslednji put je pre nekih šest mjeseci, prvo verbalno, a potom i fizički napao kolegu M. L."

"Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u naselje Humce, povrijedio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem njegovu kuću." 

Kako pišu crnogorski mediji M. L. je nakon toga prijavio Borilovića koji je potom odveden u policiju. "Borilović je u julu ove godine osuđen i naložena mu je mjera nošenja nanogice zbog ovog krivičnog djela", prenijeli su juče medji i dodali da se Borilović žalio na ovu presudu i da nije bila pravosnažna.

Čudno se ponašao

Kako su mještani Cetinja ispričali, on je poslednjih mjeseci bio čudan, sumnjao je da mu vračaju i da ga komšije potkradaju. "Petnaest dana prije zločina, upao je u komšijinu kuću, kršio i lomio", rekli su mještani. Podsjetimo, kolege Vuka Borilovića su rekle da je on "više od pet godina radio u Nacionalnom parku."

"Bio je šef službe za ambijentalnu higijenu, zadužen za održavanje urednosti parka, postavljanje mobilijara... Bio je radan i vrijedan čovjek, ali u poslednje vrijeme je bilo upadljivo, da se povukao, bio je kao usamljeni vuk. Došao bi na posao, uradio bi šta treba, a onda bi se osamio, distancirao se od kolega. Bio je kolega i drug da sve u životu pomogne onome koga je volio, a koga nije volio - to mu se vidjelo", rekao je kolega za podgoričku Pobjedu i dodao da se Boriloviću vjerovatno pomračio um.

Pomahnitali Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati ubio je najprije svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašan (11) i Marka (8), a potom i njihovog porodičnog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji je pokušao da ga zaustavi, a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.