Crna hronika

TI I MIŠKO ŠTO ŠPIJUNIRATE ZA VUKOTIĆA, SAMO DA ZNAŠ UBIĆEMO VAS: Sin Igora Božovića optužen za prijetnje

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Kavčani navodno prijetili svjedoku: "Ako ne predaš novac, brat će ti slučajno sletjeti s puta"

Izvor: Printscreen

Kotoranin Vladimir Božović, sin Igora Božovića, jednog od vođa kavačkog klana optužen je da je kao član navodne kriminalne grupe iz Kotora, izvršio krivično djelo iznuda u pokušaju i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu Krsta Bujkovića.

Prema pisanju Dana, Božovićima je nedavno odukom Apelacionog suda produžen pritvor, a uhapšeni su po potjernici prije nešto više od godinu u Portugaliji.

Kako se navodi u spisima predmeta, sadržanim u rješenju Apelacionog suda kojim im je produžen pritvor, Vladimiru se na teret stavlja i da je prihvatio da primjenjuje nasilje i zastrašuje druga lica s ciljem vršenja krivičnih djela.

Iz spisa predmeta proizilazi da je on navodno sa još trojicom okrivljenih - Davorom Prelevićem, Sinišom Vlahovićem i Aleksandrom Đurišićem u maju 2016. godine, silom i prijetnjom pokušao da prinudi Bujkovića da preda 50.000 eura. Naime, Bujković je u iskazu naveo da je krenuo iz Radanovića put Kotora, kada su izašla četiri čovjeka, od kojih mu je jedan uputio prijetnju: "Ti i Miško što špijunirate za Vukotiće, samo da znaš ubićemo vas." Bujković je među ovim licima prepoznao Božovića, Vlahovića i Prelevića.

"Tražili su od oštećenog da dođe "u zgradu", te da će tamo pričati detaljno o svemu i o parama, pa je na pitanje oštećenog da li im je nešto dužan, okrivljeni Đurišić rekao da će i o tome pričati "u zgradama", nakon čega su objasnili oštećenom da je "zgrada" njihova baza - navodi se u rješenju suda, a prenosi Dan i dodaje da su u junu 2016. okrivljeni Prelević, Vlahović i Đurišić, budući da Bujković nije došao na zahtjevano mjesto iz straha za sopstvenu bezbjednost, uputili više prijetećih SMS-ova.

"Slušaj, smradu iskompleksirani, sve znam da si vozio ubicu Bugarina i pomagao u ubistvu Vlahovića (Srđana) i za pokazivanje snajpera. Ako ne uradiš sledeće - ostaviš novac na izvor u 17 sati, sjutra, u suprotnom te čeka pakao, a tek ćeš da vidiš, kao i porodicu i brata koji će slučajno da sleti sa puta, budi tačan, smradu mali, posle ovog ćeš biti miran ako ispoštuješ", dio je poruka koje su navodno stigle Bujkoviću, a prenosi Dan.

Kako dalje dodaju, s obzirom na to da Bujković nije donio novac, oni su navodno u cilju odmazde zbog nepostupanja i posebno zbog prijavljivanja događaja policiji, iza kuće njegovog pokojnog strica, pod vozilo, takođe u vlasništvu strica, postavili eksplozivnu napravu.