Crna hronika

RADILI PO NALOGU RADOJA ZVICERA? OD OSAM OSUMNJIČENIH SAMO LAZOVIĆ I PANTOVIĆ UHAPŠENI!

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Istraga koju je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Petra Lazovića, visokokg službenika policije, obuhvata osam osumnjičenih. Osobe obuhvaćen ovim postupkom u evidenciji policije označene su kao pripadnici kavačkog klana, prenosi Dan.

Izvor: Uprava policije

Od osam osoba koje su obuhvaćene istragom, čak šest se vode kao lica koja su nedostupna nadležnim organima Crne Gore i koja se nalaze u bjekstvu.

Tako je, po ovom postupku za SDT dostupan samo Petar Lazović i Radovan Pantović, koji su juče i saslušani kod istražnog sudije i kojima je određen pritvor.

Ostali, Radoje Zvicer, Duško Roganović, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić se vode kao lica koja su u bjekstvu.

Prvi osumnjičeni u istrazi je Radoje Zvicer, koji važi za jednog od vođa kavačkog klana. Prema navodima istražnih organa , a kako saznaje portal Dan nezvanično, Zvicer se tereti za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćene proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija..

Istraga sumnja da je ova grupa postupala po nalogu Zvicera, da su pojedini njeni članovi učestvovali i narko-biznis i u planiranju ubistava lica koja su označena kao pripadnici suparničke grupe škaljarskog klana, naglašava Dan.

Petar Lazović je osumnjičen za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,...Za ista ta djela tereti se i policijski službenik Ljubo Milović.

Podsjećamo, EUROPOL je ranije u svojim dokumentima naveo sumnju da se Lazović dovodi u vezu sa kavačkim klanom i da je radio za Radoja Zvicera, vođu te kriminalne organizacije.