Crna hronika

JOVANIĆ I GRUPA OSTAJU U ZATVORU, PRODUŽEN PRITVOR JOŠ DVA MJESECA! Žalba odbijena

Autor Anđela Pešić Izvor CdM

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Jovanića da je koristeći funkciju predsjednika Privrednog suda, kao i sudijsku funkciju, nezakonito uvećavao troškove stečajnog postupka u čemu su mu, navodno, pomagali određeni stečajni upravnici, prenosi CDM.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Blaža Jovanića, Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Pavića Globarevića, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića i Darka Perovića, podnijete protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora i njima je produžen pritvor za još dva mjeseca.

“Prvostepenim rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca okrivljenima Blažu Jovaniću, Saši Zejaku, Snežani Jović, Sanji Lješković, Paviću Globareviću, Ranku Radinoviću, Sretenu Mrvaljeviću i Darku Peroviću, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, koja su im stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage SDT-a Crne Gore i određeno da pritvor po tom rješenju može trajati do 9. avgusta 2022. godine”, navodi se u odluci Višeg suda.