Crna hronika

ŠARIĆ NEGIRAO DA JE NARUČIO UBISTVO NJEGOVOG PRIJATELJ I SVJEDOKA SARADNIKA NEBOJŠE JOKSOVIĆA

Autor Kristina Radović Izvor CdM

Optuženi pljevaljski narko-bos Darko Šarić u tužilaštvu Srbije negirao je optužbe za pripremu ubistva Nebojše Joksovića, njegovog bivšeg prijatelja i svedoka saradnika u postupku za međunarodni šverc kokaina. Šarić tvrdi da mu ništa u vezi sa tim nije poznato.

Izvor: Stefan Stojanović/ Mondo

Saslušanje Šarića trajalo je oko petnaestak minuta, a on je negirao da je pripremao Joksovićevo ubistvo. Kako je KRIK saznao nezvanično, Šarić je rekao da mu ništa u vezi sa tim događajima nije poznato, kao ni ljudi koji su u njima navodno učestvovali.

On ipak nije želio da se detaljno izjašnjava o optužbama navodeći da je riječ o iskonstruisanom slučaju i pritisku na sud zbog drugih postupaka koji se protiv njega vode – za međunarodni šverc kokaina i pranje novca stečenog prodajom droge.

Nije želio da se izjašnjava ni u vezi sa porukama koje su skinute sa enkriptovane “Skaj“ aplikacije koja je služila za bezbjedno komuniciranje i navodno je rekao da ne zna o čemu se radi.

Ove poruke koje je tužilaštvo dobilo od Europola predstavljaju ključne dokaze jer pokazuju da je Šarić iz zatvorske ćelije tokom 2020. godine navodno pripremao Joksovićevo ubistvo i to u dva navrata.

Prva zamisao bila je da Joksovića ubiju tokom Drinske regate zbog čega je od jednog od osumnjičenih traženo da nabavi snajper.

Pošto je regata odložena, promijenjen je plan. Namjera je bila da na Joskovića pucaju ispred stana gdje je živio i restorana u kom je često ručao.

Ovi planovi su propali, pa je Šarićeva grupa htjela da Joksoviću smjesti da je podmenuo bombu pod kola svog nekadašnjeg saradnika – sve u pokušaju da ga diskedituju kao svjedoka u postupku protiv Šarića.

Tagovi