Crna hronika

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV ŠARIĆA

Autor Gordana Bojanić Izvor RTS

Tužilaštvo za organizovani kriminal donijelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića i još osam članova njegove organizovane kriminalne grupe.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Kako je za RTS nezvanično potvrđeno u tužilaštvu, pored Darka Šarića naredbom od 31. maja obuhvaćeni su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić.

U bjekstvu su Stanojković, Spasojević, Andrejić, Vukić i Vučinić, kojeg nema u naredbi o sprovođenju istrage, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.

Šariću se na teret stavljaju krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u sticaju sa dva krivična djela priprema teškog ubistva, i to na štetu svjedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Tereti se i za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, kao i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju i krivično djelo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Šarić je 2020. godine u Specijalnom sudu osudjen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe koja se tereti za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Tagovi