Crna hronika

DRAMA! DOJAVA O BOMBI U KOTORSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI, UČENICI EVAKUISANI

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Učenici Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić”, njih 620, evakuisani su jutros iz školskog objekta nakon što je ova obrazovna ustanova u Kotoru dobila anonimnu dojavu o bombi navodno postavljenoj u školskoj zgradi, prenosi Dan.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Direktorica ove škole Smiljana Lazović kazala je za Portal Dan da je dojavu o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi dobila na zvaničnu imejl adresu škole jutros u devet sati i šest minuta.

"Odmah sam obavijestila policiju čiji inspektori su došli u zaista rekordnom roku. Za to vrijeme mi smo evakuisali učenike kojih je u školi bilo 620, jer su se 9. razredi raspustili i jedno odjeljenje međusmjene od 22 učenika nije bilo u objektu. Van školskog dvorišta smo takođe smo evakuisali i 40 zaposlenih koliko ih je tsda bilo u školi. Pošto su roditelji učenika već bili počeli da dolaze, donijela sam odluku da pustim djecu kućama. Sa inspektorima sam bila tokom pregleda svih prostorija škole i ustanovljeno je da bombe nema, ali je škola danas zatvorena zbog predostrožnosti", kazala je Lazović za Portal Dan.

Ona je istakla da će nastava u ovoj kotorskoj školi sjutra biti redovna.

Podsjećanja radi, više obrazovnih ustanova širom Crne Gore, uključujući i tri u Kotoru, dojave o postavljanju eksplozivnih naprava dobilo je i 27. aprila, za koje se nakon inspekcije ispostavilo da su bile lažne.

Tagovi