Crna hronika

TUŽILAŠTVO SASLUŠALO DEVET SVJEDOKA U SLUČAJU DARKA ŠARIĆA

Autor Gordana Bojanić Izvor KRIK

U Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije saslušano je devet osoba koje su svedočile o podmetanju bombe ispod automobila Gorana Nikolaševića, za šta je osumnjičena grupa optuženog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Prema pisanju KRIK, osim ovoga, Šarić se sumnjiči i za organizovanje ubistva svog nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla.

Šarićeva grupa osumnjičena je da je digla u vazduh Nikolaševićev automobil u Valjevu početkom 2020. godine, a zatim pokušala da za to okrivi Nebojšu Joksovića – ključnog svjedoka saradnika u postupku protiv optuženog Pljevljaka za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina.

Tužilac je o ovome ispitao devet svjedoka, uglavnom Nikolaševićevih komšija iz Valjeva, a oni su, između ostalog, govorili o šteti koju je eksplozija načinila njihovim automobilima i kućama, saznaje KRIK.

Za ovaj slučaj tužilaštvo sumnjiči Šarićevog advokata Dejana Lazarevića koji je navodno preko aplikacije za sigurnu komunikaciju “Sky” sa Šarićem dogovarao postavljanje bombe na Nikolaševićev automobil i organizovao da ovaj u medijima za to optuži Joksovića.

Time su htjeli da Joksovića diskredituju kao svjedoka saradnika kako bi izgubio ovaj status što bi uticalo na presudu Šariću za šverc kokaina i moglo da dovede do njegovog oslobađanja, tvrdi tužilaštvo.

U postavljanju bombe, prema tužilaštvu, učestvovala su još sedmorica članova grupe među kojima i Šarićev dugogodišnji saradnik Bojan Stanojković, kao i osuđivani huligan i Uroš Radovanović (ranije se prezivao Mišić). Takođe, tužulac tvrdi da su im u ovome pružali podršku policajci Milutin Radovanović, Danilo Stojanović i Duško Mirković.

Osim ovoga, Šariću se na teret stavlja i da je nastavio da švercuje drogu dok je bio u pritvoru, kao i da je organizovao ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru.

Ubistvo Milovca, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao je Šarićev saradnik iz Hrvatske Petar Ćosić, zvani Šarac. 

Tagovi