Crna hronika

ZBOG NAPADA NA DANILA MRVALJEVIĆA CETINJANINU ODREĐENA MJERA ZABRANE PRILASKA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Sudija za istragu Osnovnog suda na Cetinju Borko Lončar odbio je predlog za određivanje pritvora R.V. iz tog grada, prenosi CdM.

Izvor: Demokrate

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje, sudija mu je odredio mjeru nadzora zabrane sastajanja i pristupa predsjedniku cetinjskog Odbora Demokrata Danilu Mrvaljeviću, piše CdM.

Sudija za istragu je našao da postoji osnovana sumnja u pravcu izvršenja krivičnog djela koje se osumnjičenom Vujačiću stavlja na teret, ali da nema okolnosti koje opravdavaju određivanje pritvora.

“Ovo kod činjenice da osumnjičeni ranije nije osuđivan pa u konkretnom slučaju nema posebnih okolnosti koje ukazuju da će isti na sloboditi ponoviti konkretno krivično djelo.”, navodi se u odluci.

Sudija za istragu je istakao da se za krivična djela za koja se postupak vodi u tzv. skraćenom postupku traže posebne okolnosti za odredjivanje pritvora po predloženom pritvorskom osnovu a kojih u konkretnom slučaju nema.

“U odnosu na prijedlog tužioca da bi osumnjičeni na slobodi mogao izvršiti krivično djelo kojim prijeti, sudija za istragu nalazi da te okolnosti ne proizilaze iz spisa predmeta, jer niko od saslušanih lica nije potvrdio prijetnju na koju je ukazao oštećeni, pri čemu je pred policijom saslušano četvoro lica od čega su dva zaposlena na benzinskoj gdje se dogodio događaj, a drugo dvoje su prijatelj oštećenog i jedna rođaka osumnjičenog”, ističe se u odluci.

Sa druge strane sudija za istragu je našao da je opravdano izreći mjeru nadzora zabrane sastajanja i prilaska R.V. Mrvaljeviću na distanci ispod 10 metara, a sve radi nesmetanog vođenja postupka.

Kako CdM prenosi, rješenje nije pravosnažno.