Crna hronika

CIGARETE UKRADENE IZ LUKE BAR DOVOŽENE KAMIONIMA DO FIRME BLIZU PODGORICE

Autor Mia Stanković Izvor Vijesti

Navodno, istražitelji imaju operativne podatke ko stoji iza tog posla i čije su cigarete, ali tvrde da ih je teško potkrijepiti čvrstim dokazima.

Izvor: MONDO

Cigarete ukradene iz skladišta u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar kamionima su dovožene do jedne firme nadomak Podgorice, gdje su vozači po dobijenim instrukcijama ostavljali kamione, saznaju Vijesti.

Osumnjičeni su na saslušanju odbili da saopšte po čijim instrukcijama su radili, a istražitelji su utvrdili da su tokom noći, nepoznate osobe prebacivale cigarete, a vozači su se dan kasnije vraćali za svoje tada prazne teretnjake.

U istrazi krađe više od 11.000 paketa cigareta iz skladišta mojkovačke firme "Montenegro duvan komerc" policija je do sada uhaspila dvojicu vozača kamiona - Mema Peročevića i Jovana Draškovića, i carinika iz Bara Dejana Dabanovića.

Prema informacijama Vijesti, na osnovu video zapisa na kojima se vide teretnjaci, u Podgorici je obavljen pretres jednog skladišta, ali inspektori u njemu nijesu pronašli ništa.

Navodno, istražitelji imaju operativne podatke ko stoji iza tog posla i čije su cigarete, ali tvrde da ih je teško potkrijepiti čvrstim dokazima.

Posao navodno vodi jedan Podgoričanin koga je, tokom saslušanja, kao vođu kriminalne grupe označio jedan od osumnjičenih.Navodno, ta osoba povezana je i sa fabrikom cigareta u Mojkovcu, ali njegovo ime se ne nalazi u naredbi tužilaštva o proširenju istrage.

Tagovi