Crna hronika

SUĐENJE ZA UBISTVO ĐURIČKOVIĆA: Svjedok u bjekstvu zbog planiranja likvidacije policijskog tima?

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Suđenje povodom ubistva Radomira Đuričkovića nastavljeno je danas saslušanjem svjedoka. Podsjećamo, optužnicom su obuhvaćeni Mario Milošević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

Danas su od pozvanih pet svjedoka pristupila samo dva. Optuženi Milošević je sudu predočio da je Blažo Vukić, koji je od strane suda pozvan kao svjedok, u bjekstvu. Ni Vukić ni svjedokinja Krivokapić Jovana se nisu pojavili da svjedoče i sud nije uspio da dođe do njih.

"...Potražuje ga policija. U bjekstvu je...zbog pokušaja likvidacije policijskog tima...Ova svjedokinja Krivokapić je ja mislim njegova djevojka", naveo je Milošević, prenosi Dan.

Svjedok Marko Vujačić iskoristio je svoje zakono pravo da ne svjedoči u ovom presmetu jer je stric optuženog Vujačića.

Sudija je pročitao njegov raniji iskaz u kom je izmeću ostalog svjedok Vujačić naveo: "...Vukan mi je kao sin...Đuričković Miloš me je zvao mjesec dana nakon što mu je brat ubijen i kazao mi da je osjetio da ima obavezu da mi se javi da mi kaže da zna da naša porodica nema veze sa tim...Moj brat Vujadin je tražio sam da svjedoči u SDT...".

Pred sudom je saslušan u svojstvu svjedoka i Draga Janković.

Možda ce vas zanimati

On je sudu kazao da je predmetno vozilo, iz kog istraga sumnja da je ubijen Đuričković, kupio od kolege i da ga je prodao 2016.godine.

"Prodao sam ga nekim momku iz Bara. Rekao je da je taksista. Kada sam pitao da potpišemo kupprodajni ugobor, rekao je da mu se žuri da ćemo u ponedeljak", naveo je svjedok, prenosi Dan.

On je sudu kazao da ni jednog od optuženih me poznaje i da ne može da nikog od njih ne može da navede kao osobu koja mu je prodala auto.

Podsjećamo, Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dalje se navodi da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.