Crna hronika

Budimir Krstović angažovao BIVŠEG AGENTA DEA-e da dokaže nevinost

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Budimir Krstović danas je u podgoričkom Višem sudu kazao da je slučaj šverca 1.206 kilograma kokaina protiv njega i ćerke Marine namješten kako bi se napravila policijsko politička priča I predložio obustavu postupka.

Izvor: Kurir, Uprava policije

On je zatražio od nadležnih da uporede njegov slučaj sa slučajem zaplijene kokaina u magacinu Volija od prije nekoliko dana ističući da mu se dogodila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu.

Krstović je predočio sudu da je na rasvjetljivanju cijelog slučaja zbog kojeg se sa ćerkom našao iza rešetaka angažovao bivšeg agenta DEA-e.

Marina Krstović je sudu ukazala da je u nekoliko navrata netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana kao I da je dodata jedna rečenica. Ona nije sporila da je sa dobaljačima ugovarala cijenu I količinu banana koje je kupovala kompanija njenog oca i ustvrdila da szu optužbe tužilaštva protiv nje I njenog oca bez utemeljenja.

Ona i odbrana zatražili su obustavu postupka usljed nedostatka dokaza.

Sa druge strane, zastupnik optužbe, tužiteljka Tanja Božović je ostala u cjelosti pri podignutoj optužnici I dokazima koji su prikupljeni u istrazi I predložila sudu njeno potvrđivanje.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u je u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice 24. avgusta pronašla I zaplijenila 1.400 kilograma kokaina, kako je tada saopšteno.

Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom i policji ponudili saradnju i pomoć u rasvjetljavanju ovog slučaja Odbrana Krstovića je tužilaštvu predala dokument koji je izdao direktor luke Bolivar iz koje je krenula pošiljka sa bananama i u kome se navodi da je kontejner koji je krenuo prema Crnoj Gori prošao sve neophodne provjere i da na njemu nije bilo droge.

Banane su utovarene na MSC Katya koji je iz luke Bolivar krenuo prema Panami.

Za sada nije poznato da li su kontejneri sa bananama iz Paname nastavile transport brodom Katya prema Malti ili su pretovarene na neki drugi teretnjak. Ono što je za sada poznato da je brod Charlotte iz italijanske luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar.

Tagovi