Crna hronika

PERUNIČIĆU PRIJETI KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG NEZAKONITOG PRISLUŠKIVANJA FUNKCIONERA DF-a?

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Protiv bivšeg direktora ANB-a Dejana Peruničića i dvojice službenika tajne policije, narednih dana biće podnijeta krivična prijava zbog nezakonitog prisluškivanja funkcionera i aktivista Demokratskog fronta, saznaju Vijesti.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Radi se o slučaju koji su početkom novembra 2021. godine objelodanili funkcioneri DF kada su tvrdili da je blizu 300 njihovih funkcionera i aktivista prisluškivano tokom dvodnevnog seminara u hotelu "Palas" u Petrovcu održanog u julu 2020. godine, navode Vijesti.

Dok Tužilaštvo istražuje ovaj slučaj, Peruničića čeka suđenje zbog prisluškivanja glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića.

Kako Vijesti prenose, ptužni predlog protiv njega dostavljen je Višem sudu krajem prošle godine.

U tom slučaju je utvrđeno da je jedan prislušni uređaj postavljen krajem 2017. u Katnićev kabinet.

Zbog ove afere, Peruničić je završio u pritvoru, ali ne zadugo.

Pušten je nakon saslušanja uz obrazloženje da kada osumnjičeni saopšti sve činjenice i okolnosti koje se odnose na sumnje protiv njega i ako prizna izvršenje krivičnog djela - onda nema razloga da se zadržava u pritvoru zbog uticaja na svjedoke.

Deset mjeseci ranije zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužni prijedlog protiv Peruničića i bivšeg agenta tajne policije Srđe Pavićevića.

Suđenje u ovom slučaju je zatvoreno za javnost, zaključuju Vijeti.