Crna hronika

SDP CETINJE: TUŽBA  PROTIV HAPPY TV-a I ŠEŠELJA

Autor Milena Mijušković Izvor RTCG

Potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković kazao je da će cetinjski SDP podnijeti tužbu protiv Vojislava Šešelja i Happy TV zbog uvreda na račun Cetinja i svih građana Prijestonice.

Izvor: Pink scereenshot

"Mizogine i besprizorne uvrede glasnogovornika poraženih velikosrpskih politika i kancelarijskog vojskovođe sa televizije, koju je davno trebalo zabraniti, samo su nastavak odnosa otpadnika srpskog hegemonizma prema Crnoj Gori", istakao je Đurašković.

Podsjetimo Šešelj je na Happy TV iznio neprimjerene komentare na račun prijestonice koji su pokrenuli javnost.

On navodi i na sve to ćuti Vlada Crne Gore i njeni zvaničnici kao da, kako kaže, "Cetinje nije grad u Crnoj Gori i crnogorska prijestonica", prenosi RTCG.

"Uputiti takve riječi građankama i građanima grada sa čije je teritorije u NOB-u učestvovalo više od 5000 boraca, od kojih je poginulo njih 1414, a više od 2000 prošlo kroz koncentracione logore širom Evrope i gradu koji je od 1322 narodna heroja Jugoslavije dalo njih 49, a samo Cetinje je Grad Heroj, mogu samo moralne minijature, propagatori mržnje, međuljudske i međunacionalne netrpeljivosti", poručio je Đurašković.

Cetinje je, kaže on, ponosno na svoje građanke i građane, na prkos i slobodarsku luču koja traje više od 500 godina.

"Uvrede ovih nepomenika su dokaz koliko njih i njima slične bole cetinjski duh, trajanje i vječna herojska iskra ovog crnogorskog krša", zaključio je Đurašković.