Crna hronika

UKRAJINCI JOŠ ISTRAŽUJU POKUŠAJ UBISTVA ZVICERA: ŠKALJARCI OSTAJU IZA REŠETAKA (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Pečerski okružni sud Kijeva produžio je do 5. decembra 2022. rok pretkrivične istrage u slučaju nalogodavca i saučesnika u pokušaju ubistva u centru Kijeva 38-godišnji crnogorski državljanin Radoja Cvicera

Izvor: Adria Media Group/Facebook/Printscreen/Антон Геращенко



U proljeće 2021. godine sudu je upućena optužnica protiv ovih navodnih počinilaca zločina, koji su proglašeni krivim i još se nalaze iza rešetaka u zatvoru.

Od 1. decembra 2021. godine nijedno lice u predmetnom krivičnom postupku nije obavješteno o sumnji. U cilju utvrđivanja istine, policajci su planirali niz istražnih radnji, uključujući ponovno ispitivanje Radoja i Tamare Zvicer, kao i set mjera za identifikaciju svih umješanih u pucnjavu kod Novopečerskih Lipki.

Prije svega, riječ je o izvršiocima pokušaja atentata, kao i o saučesnicima izvršilaca, koji su svojim namjernim radnjama omogućili dolazak „balkanskih plaćenika” u Ukrajinu, pronašli i stambeno zbrinuli ih u Kijevu, obezbjedili prevoz, oružje, komunikacije i još mnogo toga. Ranije je Detektiv-Info objavio da je narodni poslanik 8. saziva Jevhen Deidei i više ljudi iz njegovog okruženja pomagali u kretanju vjerovatnih atentatora. Riječ je o službenicima policije iz Kijevskog puka specijalne policije Rostislav Černobrov i Semjon Gordienko, braća Ivan i Viktor Grabariv, kao i poslovni partner supruge bivšeg parlamentarca Vladlene Buhinčenko.