Crna hronika

OPTUŽENI VUKADINOVIĆ: POKUŠAJ UBISTVA BELIVUKA I MILJKOVIĆA SCENARIO KAVČANA I BEZBJEDNOSNIH SLUŽBI!

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Janko Vukadinović, jedan od optuženih za planiranje ubistva Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, kazao je danas tokom kontrole optužnice da je " to sve zajednički scenario bezbjednosnih službi i kavačkog klana", prenosi Dan.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Dado Đilas

Pored Janka Vukadinovića na optužnici su Almira Mujahodzić, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Momčilo Milić i Dušan Ivanović. Mujahodzić se ni danas nije pojavila u sud, ona se brani sa slobode, navodi Dan.

Vukadinović i ostali optuženi negirali su izvršenje krivičnog djela za koje se terete i tražili sud a sud odbije optužnicu, ističe Dan.

Optužnica je pravno neutemeljena. Takozvani svjedoci saradnici, agenti provokatori, instalirani su od strane bezbejdnosnih službi koje tijesno sarađuju sa kavačkim klanom. Ovo je njihov uajednički scenario-kazao je Vukadinovcić izjašnjavajući sena optužnicu kojom se tereti za pomenuto krivično djelo.

On je dodao da je "istražni sudija Bašović odredio ove saradnike".

A svi znamo kako je Bašović postupao i u drugim predmetima. Zahtjevam da vijeće odbaci optužnicu a nas pusti na slobodu-dodao je optuženi Vukadinović.

Optuženi Stanišić je kazao da je "ovo sve namješteno". I on je negirao izvršenje krivičnih djela za koja s etereti, piše Dan.

"Nisam kriv i smatram da iza svega stoji država. Tokom hapšenja doživio sam tortutu. Zbog toga sam se branio ćutanje. Kako je moguiće da obični narkoman bude svjedok saradnik", kazao je komentarišući optužnicu optuženi Jovanović.

Optuženi Milić je kazao da ostaje pri svemu što su advokati naveli i negirao je krivicu. Optuženi Ivanović kazao je da je od optuženih poznavao samo Milić Momčila i da se nikad nije bavio kriminalom. Prema njegovim riječima, on je uhapšen na radnom mjestu stražara i to dok je bio u uniformi, navodi Dan.

Podsjetimo, advokat Damir Lekić tokom kontrole optužnice kazao je da smatra da je ona neutemeljena i da nema dokaza za krivično djelo ubistvo u pokušaju jer kako je kazao optuženi se nisu nalazili ni blizu mjesta gdje su se nalazile žrtve a gdje su navodno trebale da budu ubijene.

Tagovi