Durutović i dalje sudi u slučaju Karbon

Autor:

Apelacioni sud odbio je kao neosnovan zahtjev branioca Duška Kneževića za izuzeće sudije podgoričkog Višeg suda Evice Durutović u postupku ispitivanja opravdanosti optužnice protiv njega i bivših službenika Atlas banke u u slučaju Karbon

0
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Ročište za provjeru bilo je odloženo na neodređeno vrijeme, nakon što je Kneževićev advokat zatražio izuzeće sudije Durutović, kao i predsjedika Višeg suda Borisa Savića i predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, što je takođe odbijeno, piše Dan.

Zahtjev za izuzeće uslijedio je nakon što je sudija Durutović odbila da odloži ročište na zahtjev Kneževićevog advokata, koji je tvrdio da njegov branjenik nije pozvan preko adrese u Londonu, koju su oni uredno dostavili sudu.

Takođe, odbrana se požalila i da im tehnička služba Višeg suda nije omogućila kopiranje spisa, tako da se nijesu adekvatno pripremili za ročište.

Prema navodima optužnice, Duško Knežević, Predrag Dašić, Zoran Nikolić, Brankica Bašović i Biljana Bašović su na štetu firme Global karbon, sa kompanijama Fin invest, Atlas grupa, RTV Atlas, RT Mimoza, Atlas sistem i Mega gulf investments holdings limited, pribavili protivpravnu korist u iznosu od 1,94 miliona eura.

Tagovi:
Sve vijesti