Posrnula engleska legenda na sudu

Autor:

Navikli smo, ali i dalje je teško gledati jednog od najvećih ostrvskih fudbalera u ovakvim situacijama.

Posrnula engleska legenda na sudu Foto: TANJUG, DANNY LAWSON/PA

Pol Gaskojn (52), slavni engleski fudbaler, došao je u utorak na suđenje povodom tužbi jedne žene da je seksualno napao u vozu.

Incident se dogodio prošle godine, u vozu iz Jorka za Njukasl, kada je "Gaza" navodno pijan poljubio u vagonu u kojem je sjedila.

Drugog dana suđenja, nekadašnji reprezentativac Engleske rekao je da je čuo da tu ženu neko naziva "debelom i ružnom", pa je htio da je utješi poljupcem.

Prema pisanju "Skaja", Gaskojn je rekao da je reagovao instiktivno i da bi "automatski zaštitio" bilo koju osobu koju vrijeđaju zbog težine.

Bivši igrač Totenhema, Lacija i drugih timova objasnio je da je posebno osjetljiv na te uvrede, jer je tokom karijere bio vrijeđan zbog težine, a otkrio je da slične uvrede dobijaju i drugi članovi njegove porodice.

"Odmah sam sjeo do nje i rekao sam joj: 'Slušaj, nisi debela i ružna. Ti si iznutra divna", rekao je Gaskojn na sudu, uz objašnjenje da u vrijeme incidenta nije imao vještačke zube.

"Uostalom, ljube me sve vrijeme, pa ako je to slučaj onda sam bio seksualno uznemiravan već 20 godina", dodao je on i naveo da nije imao "seksualnu namjeru".

Gaskojn je uhapšen iste večeri, a policajci koji su ga privodili otkrili su da je bio pijan, na šta je posrnuli velikan odgovorio da je popio samo "tri ili četiri konzerve piva".

Teški dani za nekadašnju englesku, evropsku i svjetsku fudbalsku zvijezdu.

Sve vijesti