Ana Brnabić postala član SNS-a

Autor:

Brnabić je danas potpisala pristupnicu vladajućoj stranci, javljaju beogradski mediji.

Ana Brnabić postala član SNS-a Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić zvanično je postala član Srpske napredne stranke, saznaju "Novosti".

Ona je danas potpisala pristupnicu i ubuduće će biti angažovana i u najjačoj političkoj partiji u državi.

Ana Brnabić je u svijet politike ušla kao stručni, a ne stranački kadar.

Prije funkcije premijerka bila je na mjestu ministarke državne uprave i lokalne samouprave od 2016. godine.

Posjeduje master diplomu (MBA) sa Univerziteta Hal iz Velike Britanije i više od deset godina rada sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji.

Srbija: Premijerka i ministarka zaratile zbog taksista


Bila je član Upravnog odbora neprofitne fondacije Peksim, koja stipendira talentovane studente iz Srbije i Makedonije koji se posle magistarskih studija na Kembridžu vraćaju u domovinu da pomognu ekonomski i društveni razvoj.

Bila je direktor kompanije Kontinental Vind Srbija (Continental Wind Serbia - CWS) gdje je radila na realizaciji investicije vrijedne 300 miliona eura u vetropark u opštini Kovin.

Važnu fazu u njenoj poslovnoj biografiji predstavlja angažman u različitim američkim konsultantskim firmama koje su u Srbiji realizovale projekte finansirane od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Bila je zamjenik direktora Projekta za razvoj konkurentnosti Srbije, ekspert na Programu reforme lokalne samouprave u Srbiji i viši koordinator Programa za ekonomski razvoj opština.

Aktivno je učestvovala u osnivanju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) 2006. godine. Bila je član, a potom i predsjednik Upravnog odbora NALED-a, koji dobija status najveće samostalne privatno-javne organizacije koja se zalaže za unaprijeđenje privrednog ambijenta u Srbiji i koja je u tijesnoj saradnji sa Vladom Republike Srbije doprinijela jačanju konkurentnosti Srbije u međunarodnim okvirima i na Duing Biznis listi Svjetske banke.

Sve vijesti